termopanedragos.ro

Profil GEALAN

Fie că este vorba despre spațiile de locuit, baie, bucătărie, amenajarea unui magazin sau a unei clădiri – laTERMOPANE DRAGOS găsiți profilul potrivit de uși-rulouri pentru orice aplicație.

Profilul Pvc este recomandat in industria constructiilor deoarece prezinta numeroase avantaje legate de calitatiile de izolare termica, protectie la incendii, avand in componenta sa aditivi pentru autostingere, inca de la inceputul incendiului, anuleaza tendinta de deformare si anuleaza efectul razelor solare ce duc la ingalbenirea profilului, fiind un material rezistent la factorii atmosferici, nu reactioneaza la substante chimice si este foarte usor de intretinut. Acesta este reciclabil, iar din punct de vedere termic este net superioar aluminiului, nu provoaca alergii sau alte influente negative asupra sanatatii oamenilor.

image

Gealan este o companie germana producatoare de profile PVC pentru usile si ferestrele termopan. A fost infiintata in 1921 ca atelier de pielarie, iar ulterior si-a diversificat activitatea, realizand primul profil pentru geamuri si ferestre termopan in 1968. A renuntat ulterior la celelalte domenii de activitate si s-a concentrat pe construirea profilelor PVC. Subsidiara din Romania a fost infiintata in 1997, ajungand astfel la o activitate de peste 20 de ani. Grupul german a fost ulterior achizitionat de Salamander, in 2014, insa profilele PVC si-au pastrat denumirea.

Vorbim adesea de termopane Gealan insa trebuie retinut faptul ca firma nu produce geamuri termopan ci doar profilele PVC, la fel ca alte companii precum Salamander, Salamander sau Rehau.

Avantajele termopanelor Gealan

Profilele PVC Gealan au numerose caracteristici pentru care sunt recomandate pentru orice tip de geamuri si ferestre termopan. Dintre avantajele acestora putem aminti raportul calitate-pret foarte bun, rezistenta in timp, izolare fonica si termica excelenta, diversitatea si folosirea celor mai bune tehnologii pentru realizarea lor.

Una dintre cele mai vechi tehnologii folosite de Gealan este cea numita Acrylcolor. Clientii care vor profile PVC de o anumita culoare pot aplica o folie, care se poate desprinde sau poate fi arsa de soare. Tehnologia amintita are avantajul ca face de la inceput profilul PVC cu o anumita culoare, fara a mai fi nevoie sa fie lipita folia. Nu doar folosirea tehnologiei Acrylcolor reprezinta un avantaj ci si gama variata de culori ale profilelor PVC produse cu ajutorul acesteia.

Rezistenta mare in timp este data in principal de armatura si de modul in care sunt dispuse camerele. Acestea contribuie si la o izolare termica si fonica mai buna. Spuma izolatoare introdusa in interiorul profilelor are si ea un rol important in reducerea trasferului termic si fonic.

Un avantaj important al profilelor PVC este ca ofera o ventilatie superioara a geamurilor si ferestrelor termopan, care nu se mai aburesc. In acest sens este folosit sistemul automat de ventilatie GECCO, adica Gealan Clima Control.

Gealan STV este un alt sistem inovator al companiei. Acesta permite ca sticla sa se lipeasca de profilul PVC cu ajutorul unei benzi adezive conceputa special pentru acest lucru. Modul obisnuit de asezare al geamurilor nu se schimba.

Call Now Button